Artikler
Norges forskningsråd gir InfoTiles FoU-støtte

Norges forskningsråd gir InfoTiles FoU-støtte

Av
InfoTiles
Publisert på
-
21. desember 2022
Nyheter
Innholdsfortegnelse
Del dette innlegget

InfoTiles har fått innvilget SkatteFUNN FoU-støtte (forskning og utvikling) som innovativ bedrift for perioden 2022-2024. SkatteFUNN er et skattefradragsprogram og en støtteordning som motiverer norske bedrifter til å øke sine investeringer i FoU.

InfoTiles vil videreføre forskningen og utviklingen av kunstig intelligens for å kunne tilby nøyaktig modellering av vannforsyningsnettverk uten det tidkrevende og kostbare manuelle arbeidet med å rette opp eksisterende mangler i datasettene.

Resultatet blir en tjeneste (software-as-a-service) som skal fungere som et støtteverktøy for beslutningstakere som ikke kan bruke eksisterende metoder på grunn av ressursmangel eller økonomiske begrensninger. Dette vil bane vei for ytterligere datadrevne initiativer for kunder og partnere som hindres av data av dårlig kvalitet. De forventede resultatene vil komme kundene våre og lokalsamfunnene de betjener, til gode ved å gjøre digitale transformasjonsprosjekter mer tilgjengelige for mindre energiverk og fremskynde innføringen av muliggjørende teknologier som digitale tvillinger for større energiverk. Resultatet blir en bedre forståelse av hvordan vi henter, transporterer og behandler vann, noe som vil føre til mer informerte beslutninger og bedre miljøresultater.

For å bli godkjent for SkatteFUNN-ordningen må et prosjekt oppfylle visse kriterier:  

  • Være målrettet og avgrenset, slik at prosjektet kan skilles fra virksomhetens normale drift.
  • Utvikle eller forbedre varer, tjenester eller produksjonsprosesser.
  • Tilegne seg ny kunnskap eller nye ferdigheter, eller anvende eksisterende kunnskap eller ferdigheter på nye måter eller områder som er til nytte for selskapet.

SkatteFUNN-ordningen administreres av Norges forskningsråd i samarbeid med Skatteetaten.

Insentivet er en skattekreditt for FoU i form av et mulig fradrag fra selskapets betalbare selskapsskatt på 19 prosent, opp til 2,5 millioner euro per år.

Del dette innlegget
Nyheter