Artikler
InfoTiles skaffer finansiering for å øke vanneffektiviteten og forbedre avløpsvannshåndteringen

InfoTiles skaffer finansiering for å øke vanneffektiviteten og forbedre avløpsvannshåndteringen

Av
InfoTiles
Publisert på
-
24. mars 2023
Nyheter
Del dette innlegget

InfoTiles, en ledende innovatør innen digital vann- og avløpshåndtering, kunngjorde i dag en milepæl i sin vekstreise med en investering ledet av det nederlandske venturekapitalfondet 4impact Capital, sammen med de eksisterende norske investorene ProVenture og industriserviceselskapet Lyse. Investeringen vil gjøre InfoTiles i stand til å videreutvikle sin banebrytende programvareteknologi og utvide sin tilstedeværelse i markedet, både lokalt og internasjonalt.

4impact Venture Capital investerer i europeisk digital tech4good
4impact Venture Capital investerer i europeisk digital tech4good, og akselererer overgangen til en bærekraftig verden samtidig som de leverer robuste økonomiske resultater.

Vannmangel, stress og forurensning er vedvarende globale utfordringer som vil forsterkes i takt med økende etterspørsel og klimaendringenes innvirkning på vannsyklusene. Den globale etterspørselen etter ferskvann vil overstige tilgangen med 40 % innen 2030 (FNs vannkommisjon). Vannbransjen er avhengig av gammel infrastruktur og maskinvare, og har derfor et betydelig forbedringspotensial for å kunne håndtere dagens og fremtidens behov. I Europa går 25 % av drikkevannet tapt, og i enkelte land går mer enn 40 % av drikkevannet tapt før det når forbrukerne. InfoTilesDen digitale vannløsningen er en klar vei til å takle disse utfordringene på en kostnadseffektiv måte, og gjør det mulig for vannverkene å øke datakvaliteten med 30-50 %, oppnå besparelser på 25-40 % i driftskostnader i forbindelse med avløpsvannbehandling og redusere antall driftsforstyrrelser og nedetid med henholdsvis 70 % og 40 %.

"Kloden står overfor en enorm vannkrise som krever umiddelbar oppmerksomhet. På InfoTiles er vi forpliktet til å gjøre en positiv innsats for å få mest mulig ut av verdens mest dyrebare ressurs. Ved å få 4impact Capital om bord kan vi akselerere vår reise for å få den virkelige verdien av vann. Denne finansieringsrunden er et sterkt push for teamet og for vannentreprenører der ute."

Johnny Alexander Gunneng, administrerende direktør i InfoTiles

Det globale markedet for digitale vannløsninger er i dag på 33 milliarder dollar og forventes å vokse til 119 milliarder dollar innen 2028, takket være den regulatoriske medvinden som følger av EUs Green Deal og direktivet om rensing av kommunalt avløpsvann. Ved å ta i bruk digitale vannløsninger som InfoTiles kan vi optimalisere vannforvaltningen, forbedre ressursallokeringen og dempe konsekvensene av vannrelaterte kriser.

"InfoTiles' avanserte analyser og innsikt er i en klasse for seg. Vi er dypt imponert over teamets dype kunnskap innen hydrologi og analyse, og hvordan de bidrar til å spare drikkevann og forebygge problemer med avløpsvann. Vi er veldig glade for å samarbeide med InfoTiles når de nå revolusjonerer vannforvaltningsbransjen og gjør byer og forsyningsselskaper mer effektive og bærekraftige ved å gi dem innsikt som fører til bedre tiltak og mer effektiv vannbruk."

Ali Najafbagy, grunnlegger og administrerende partner i 4impact capital  

"Vi i ProVenture er glade for å kunne ønske 4impact velkommen i vårt samarbeidspartnerskap med InfoTiles, en pioner innen den digitale vannbransjen. Denne strategiske alliansen, som er forankret i vårt felles engasjement for bærekraft og teknologisk innovasjon, fungerer som en viktig støtte til InfoTiles sitt viktige arbeid med å utnytte digitale løsninger for vannforvaltning. Sammen med Lyse Vekst er vår fortsatte investering i InfoTiles et uttrykk for vår felles visjon om en bærekraftig fremtid, der digitalt vann spiller en sentral rolle. Dette partnerskapet illustrerer hvor dedikerte vi er til å fremme en verden der teknologi og bærekraft sameksisterer for å fremme bevaring av vår mest dyrebare ressurs - vann."

Borgar Ljosland, seniorpartner i ProVenture.

Del dette innlegget
Nyheter