Innholdsfortegnelse
InfoTiles har vunnet BlueArk Challenge for å tilby en kommune i Sveits kontinuerlig overvåking av avløpsnettet for å håndtere tilstrømning og infiltrasjon (I&I).
Samarbeidet, som ble kunngjort i dag på Smart Water-konferansen i Le Châble i Sveits, vil bli støttet av BlueArk Entremont, ALTIS og The Ark Foundation for å legge til rette for videre utvikling og implementering av InfoTiles -løsningen.
Teknologiutvikling
BlueArk Challenge er en utlysning for prosjekter som tar sikte på å løse utfordringer knyttet til vannforvaltning ved hjelp av åpne innovasjonsideer og -teknologier. Den digitale programvareteknologien InfoTiles vil bli videreutviklet og implementert i samarbeid med den sveitsiske kommunen og BlueArk Challenge med sikte på rask utvikling av skalerbare applikasjoner.
I tillegg til å bli tildelt 10 000 euro til videre utvikling, vil BlueArk Challenge tilby InfoTiles testanlegg for infrastruktur, valideringsrapportering og løpende støtte. Når samarbeidet er vellykket, vil InfoTiles også få markedsført sin digitale teknologi i Sveits gjennom dette samarbeidet.
Les mer om BlueArks utfordring med kontinuerlig overvåking av avløpsnettet.
Reduserer tilstrømning og infiltrasjon
InfoTiles' digitale løsning hjelper kommunene med å oppdage og forstå når og hvor I&I oppstår i avløpsnettet. Innstrømning er overvann som strømmer inn i avløpsrørene gjennom feil som hull, sprekker, skjøtesvikt og ødelagte tilkoblinger. Infiltrasjon oppstår når grunnvann kommer inn i spillvannsnettet gjennom feil i rørene, noe som forsterker strømmen.
Det er allment anerkjent at det meste av I&I skyldes aldrende infrastruktur som krever vedlikehold eller utskifting. Når dette ekstra vannet trenger inn i avløpsnettet, kan det føre til hydraulisk overbelastning, noe som er en særlig risiko i perioder med kraftig regn eller uvær, og som kan påføre kommunene betydelige kostnader i forbindelse med pumping, rensing og utslippsprosesser.
InfoTiles tilbyr en digital programvareplattform som bruker maskinlæring og kunstig intelligens for å gjøre det mulig for kommuner og forsyningsselskaper å kontinuerlig overvåke avløpsnettet og identifisere fremmede kilder til I&I ved hjelp av sensorer.
Plattformen bruker også eksisterende SCADA- og GIS-systemer til å behandle og analysere hydrologiske, meteorologiske og anleggsdata i sanntid. Denne løsningen muliggjør proaktiv og intelligent håndtering av I&I-utfordringer i avløpssystemet.
Les vårt brukstilfelle innen overvåking av vanninntrengning
BlueArk-utfordringen
Vinnerutfordringen kommer etter at ni vannressursforvaltningsutfordringer ble foreslått av fem sveitsiske vannkommuner på BlueArk Challenge-plattformen.
"De innkomne forslagene gjør det mulig å bidra til å løse fire av utfordringene som ble sendt inn. Det er bemerkelsesverdig, og vi er svært fornøyde med kvaliteten på forslagene."
Anyssia Bovier, koordinator for BlueArk Challenge.
"Som det eneste ikke-sveitsiske selskapet som har vunnet denne prestisjefylte utfordringen, gir det InfoTiles en mulighet til å utvikle den innovative programvaren og bruke den i praksis for å hjelpe kommunen med å forstå og takle sine I&I-utfordringer ytterligere."
Marco Westergren, Chief Analytics Officer hos InfoTiles.
BlueArk Challenge er et initiativ ledet av BlueArk Entremont, et teknologisk innovasjonssenter med et datalaboratorium på stedet i Le Châble i Sveits.
Om BlueArk Entremont
BlueArk Entremont er et teknologisk innovasjonssenter med et datalaboratorium på stedet i Le Châble i Sveits.) Senteret ble grunnlagt i 2018 og spesialiserer seg på forvaltning av naturressurser, med særlig fokus på smart forvaltning og digitalisering av vann. BlueArk Entremont henvender seg til offentlige myndigheter eller tekniske tjenester som står overfor utfordringer innen vannforvaltning, og til økonomiske aktører eller borgere som ønsker å være med på å utvikle innovative løsninger.
Om Altis
Med mer enn 60 års erfaring innen vann og energi har ALTIS i dag som mål å være en aktør i energiomstillingen, en sysselsetter og verdiskaper i det store Entremont.
Om Arken
Arken fremmer utviklingen av ny kunnskap som stammer fra Sveits' universiteter for anvendt vitenskap og fra kantonale og nasjonale forskningsorganisasjoner. Det samler også ulike nettverk av ekspertise på lokalt, nasjonalt og internasjonalt nivå.