Artikler
InfoTiles og Arup for å avdekke skjulte verdier i anleggsdata

InfoTiles og Arup for å avdekke skjulte verdier i anleggsdata

Av
InfoTiles
Publisert på
-
7. mai 2024
Nyheter
Innholdsfortegnelse
Del dette innlegget

Det globale konsulentselskapet Arup har inngått et strategisk partnerskap med det norske digitale analyseselskapet InfoTiles.  

Ved hjelp av banebrytende data og kunstig intelligens vil samarbeidet gjøre det mulig for vann- og avløpsverk å maksimere verdien og bærekraften til viktig vanninfrastruktur.

Ved hjelp av kombinert teknisk ekspertise, digital kompetanse og tjenester rundt, har partnerskapet som mål å gi vann- og avløpsverk i hele vannverdikjeden mulighet til å ta mer informerte beslutninger og drive frem innovasjon innen digital kapitalforvaltning, data og driftsinnsikt.

Ved å utnytte data på en innsiktsfull måte kan kraftselskapene bruke maskinlæring (ML) og kunstig intelligens (AI) på tvers av drift, investeringer og strategi.

Mål for samarbeidet

Ved å samarbeide vil Arup og InfoTiles, som begge er kjent for innovativ bruk av AI og ML innen vann- og avløpshåndtering, sammen skape skreddersydde løsninger, inkludert data, bevis på verdiutforskning og støtte til oppskalering, samt ta opp utfordringen med hvordan man kan bruke data til å skape verdidrevet påvirkning og oppnå operasjonelle resultater og meningsfulle endringer.

Bretton Davis, leder for smart vann i Arup, sier: "Vi erkjenner utfordringene vannbransjen står overfor. Kundene ønsker og trenger rimelige tjenester, miljøet må beskyttes og forbedres, og det er viktig å opprettholde ressursenes helse og tjenestenes robusthet, alt sammen i et klima i endring.  

"Partnerskapet vårt med InfoTiles vil gjøre det mulig for oss å bruke vår kombinerte digitale ekspertise sammen med inngående ingeniør- og sektorkunnskap, og hjelpe nettselskapene med å fjerne barrierer som hindrer dem i å utnytte innovative muligheter ved hjelp av data og innsikt."

Løsninger på tvers av verdikjeden som tar i bruk innovative data, kan omfatte

  • Hendelsesprognoser: Forutsi svikt i pumpekraftverk.
  • Avviksdeteksjon: identifisering av trender, infiltrasjonsblokkeringer og nettverksfeil for å redusere utslipp.
  • Optimalisering av anlegg: Forbedring av effektiviteten i vannbehandlingen, inkludert doserings- og vedlikeholdssykluser, energi og karbon.
  • Effektiv ytelsesstyring og prognoser for driftsoptimalisering på forhånd.

Johnny Gunneng, administrerende direktør i InfoTiles , sier

"Vårt partnerskap med Arup er en viktig milepæl for InfoTiles. Samarbeidet med Arup handler ikke bare om å utvide markedene, men også om å skape integrerte løsninger som sømløst kombinerer digitale evner med ingeniørkompetanse for å støtte morgendagens forsyningsselskaper ved å tilby transformative løsninger og skape robuste systemer som ikke bare tåler kritiske utfordringer, men som også fremmer bærekraft."

Bygge videre på suksessen

InfoTiles har allerede gjort betydelige fremskritt i den digitale omstillingen av vannsektoren i Norge, Sverige, Danmark, Sveits og Storbritannia.  

Ved å utnytte kunstig intelligens for avansert datakorrigering og -analyse effektiviserer InfoTiles vann- og avløpsnettverksprosesser slik at dataanalyser kan leveres på minutter i stedet for måneder.

Den er også godt rustet til å ta fatt på utfordringer i energisektoren, ettersom vann og energi er uløselig knyttet sammen gjennom vann-energi-sammenhengen.

Arup er en digital leder innen det bygde miljøet og er opptatt av innovativ forskning som tar for seg utfordringene med et klima i endring.

De har tidligere tatt i bruk digitale verktøy og kunstig intelligens for å hjelpe forsyningsselskaper som Welsh Water med å håndtere overløp ved hjelp av Arups webprogramvare Fuse. Den skreddersydde, sentraliserte plattformen gjør det mulig for nettselskapene å ta bærekraftige investeringsbeslutninger, effektiv innsamling og styring av anleggsdata, ytelsesovervåking og kunnskapsdeling.

Del dette innlegget
Nyheter