Artikler
Effektivitet gjennom nøyaktighet: PipeFusion leverer vanndata av høyeste kvalitet

Effektivitet gjennom nøyaktighet: PipeFusion leverer vanndata av høyeste kvalitet

Av
InfoTiles
Publisert på
-
16. september 2024
Dataanalyse
Del dette innlegget

Innen vannforvaltning er nøyaktighet ikke bare et mål; det er grunnlaget for effektivitet og bærekraft. Etter hvert som vi beveger oss inn i den digitale transformasjonens tidsalder, revolusjonerer muligheten til å samle inn og analysere presise data fra ulike punkter i vannledningsnettet måten vi forvalter #vann på. Kjernen i denne transformasjonen er PipeFusion, en innovativ dataløsning utviklet av InfoTiles, som er utformet for å forbedre nøyaktigheten og effektiviteten i forvaltningen av vann- og avløpsinfrastruktur.

Hvorfor er det viktig med nøyaktige data?

Vannnettverk er komplekse og består av kilometervis med rørledninger, pumper, ventiler og ulike komponenter som sørger for levering av rent vann og effektiv rensing av avløpsvann. For å administrere slike nettverk kreves det ikke bare en dyp forståelse av komponentene, men også sanntidsinnsikt i driftstilstanden.

Tradisjonell manuell datainnsamling og utdaterte metoder for nettverksovervåking fører til ineffektivitet, for eksempel uoppdagede lekkasjer, suboptimalt vanntrykk og reaktivt i stedet for proaktivt vedlikehold. Denne ineffektiviteten driver ikke bare opp driftskostnadene, men utgjør også en betydelig risiko for vannkvaliteten og forsyningssikkerheten.

Det er her nøyaktige sanntidsdata blir avgjørende. Ved å utnytte kraften i digitale verktøy og avanserte analyser får vannverkene en helhetlig oversikt over vannledningsnettet sitt, slik at de kan optimalisere driften, redusere tap og forbedre tjenesteleveransen.

Hva er PipeFusion?

PipeFusion kobler sammen, korrigerer og validerer vannledningsdata med over 99 % nøyaktighet på få minutter, uavhengig av datasett eller nettverksenhet. Fagfolk innen vannsektoren forbedrer vedlikehold og drift av infrastrukturen med PipeFusion s pålitelige datagrunnlag.

Slik leder PipeFusion an i vannforvaltningen, med enkle grep:

1. Universell dataimportør:

Importer enkelt nettverksdataene dine ved hjelp av vanlige formater som CSV, Shapefile og GeoJSON. Databaseeksport er også mulig, og teamet vårt tilbyr praktisk støtte for å sikre vellykket oppsett og vedlikehold av datapipelinen.

2. Identifisere og rette opp feil:

Feil i vanndata skjuler seg ofte i det åpne. PipeFusion oppdager og løser raskt dataproblemer som nestenfeil, manglende tilkoblinger og høydedata eller feil strømningsretning. Dette trinnet er avgjørende for å sikre at dataene er nøyaktige og pålitelige.

3. Verifiser og oppdater data:

Med PipeFusion sine førsteklasses data kan vannforvaltere raskt verifisere logiske soner - for eksempel distriktsmålte områder (DMA-er), pumpeområder, overløpsområder og trykksoner - og samkjøre resultatene med eksisterende nettverkskunnskap. Når dataene er korrigert, kan de sendes tilbake til kilden, slik at feilene kan rettes der de oppstår.

4. Distribuere og overvåke nettverket ditt:

Når dataene er nøyaktige, kan du dra nytte av ny innsikt og bruke avanserte analyser som ellers ville vært upålitelige med feilaktige data. PipeFusion muliggjør også løpende overvåking for å forhindre at nye feil sniker seg inn etter hvert som du oppdaterer nettverket.

Datanøyaktighetens innvirkning på hydrauliske modeller (og mer)

Hydrauliske modeller er viktige verktøy for å simulere og analysere vann- og avløpsnettverk. Nøyaktigheten til disse modellene er imidlertid bare så god som dataene som mates inn i dem. Data av dårlig kvalitet kan føre til unøyaktige simuleringer, noe som i sin tur kan resultere i ineffektiv drift, kostbare feil og til og med feil i nettverket.

Med nøyaktige data fra PipeFusion blir de hydrauliske modellene mer pålitelige, noe som gir bedre prognoser og bedre nettverksytelse. Dette gir i sin tur mulighet for optimalisert drift, redusert sløsing, mer effektivt vedlikehold og en mer pålitelig levering av vanntjenester.

Veien videre

Ettersom etterspørselen etter vann fortsetter å øke, tilbyr PipeFusion en praktisk og pålitelig løsning som hjelper forsyningsselskapene med å forbedre driften, redusere sløsing og sikre konsistente vanntjenester av høy kvalitet til lokalsamfunnene.

PipeFusion er ikke bare et verktøy; det er en del av en bredere bevegelse mot smartere og mer bærekraftig vannforvaltning.

Oppdag PipeFusion →...

Del dette innlegget
Dataanalyse