Artikler
Tilstandsovervåking og analyse av distriktsmålere

Tilstandsovervåking og analyse av distriktsmålere

Av
InfoTiles
Publisert på
-
19. juni 2022
Intelligent vann og avløpsvann
Innholdsfortegnelse
Del dette innlegget

InfoTiles District Metering Analysis (DMA) gir overvåking av trykksoner og forsyningssoner i vannforsyningsnettet i sanntid.  

Løsningen samler inn strømningsmålinger fra kontrollsystemer og/eller IoT, fra alle forsynings- og målepunkter i nettet. Målingene avstemmes i sanntid for hver sone, noe som gir en høyoppløselig oversikt over nettoforbruket i sonene.

Disse analysene har tradisjonelt blitt utført ved hjelp av kontrollsystemer alene. Inndeling av ansvarsområdet i soner krever derfor tilkobling av flere gjennomstrømningsmålere til kontrollsystemet, og konfigurering av kontrollsystemene i henhold til dette. Mangel på de rette verktøyene for analyse og avviksregistrering har også ført til at det er det nattlige minimumsforbruket som har vært fokuspunktet for analysen. Minimumsforbruk høyere enn null indikerer vanntap - med mindre det faktisk er et pågående vannforbruk på det aktuelle tidspunktet.  

InfoTiles gjør det enkelt å introdusere og definere nye soner, for eksempel ved bruk av IoT-strømningsmålere. Nye soner kan defineres direkte i løsningen, for permanent overvåking - eller midlertidig for å avgrense et søkeområde for et gitt problem.  

Høy oppløsning gjør det ikke bare mulig å vurdere lekkasjer fra minimumsforbruket, men også å identifisere avvik i det daglige forbruket. Innebygd statistisk analyse og maskinlæring kan automatisk identifisere avvik i nettoforbruket, noe som kan være lekkasjer som bør undersøkes nærmere.

Med inntoget av smarte vannmålere er det mulig å få en høyoppløselig oversikt over det faktiske forbruket i hver sone. Med InfoTiles DMA kan dette faktiske forbruket holdes opp mot den tilførte vannmengden i sanntid.

På denne måten blir identifiseringen av avvik og lekkasjer enda tydeligere, og lekkasjer kan observeres direkte når de oppstår.