Artikler
Anglian Water tester transformativ AI-teknologi

Anglian Water tester transformativ AI-teknologi

Av
InfoTiles
Publisert på
-
4. august 2022
Nyheter
Del dette innlegget

Stavanger, 04. august 2022 - Transformasjon av Anglian Waters rense- og resirkuleringsprosesser muliggjøres gjennom utprøving av kunstig intelligens (AI)-drevet programvare utviklet av det norske teknologiselskapet InfoTiles.

Det digitale analyseselskapet samarbeider med det britiske energiverket om et 12-måneders pilotprosjekt med fokus på biofilter og anaerob utråtning.

Både biologiske prosesser og anlegg er en integrert del av behandlingen av avløpsvann, og et av hovedmålene med samarbeidet er å forbedre synligheten i driften og beslutningstakingen rundt anleggsforvaltning.

Den første utprøvingen av programvaren InfoTiles vil overvåke de roterende armene på biofiltrene på 15 anlegg for å vurdere om de roterer når det er behov for det. I tillegg skal man måle slamteppnivået i de primære sedimenteringstankene på ytterligere 15 anlegg for å sikre at de holder seg innenfor det optimale området for effektiv drift.

Dataene, som samles inn fra en blanding av nye og eksisterende sensorer gjennom Anglian Waters eksisterende SCADA-systemer (Supervisory Control & Data Acquisition Control), vil bli kombinert med strømningshastigheter og offentlig tilgjengelige værdata for å skape en rikholdig kontekstuell oversikt over hva som skjer på vannresirkuleringsanleggene i sanntid.

I tillegg kan InfoTiles også kombinere Anglians eksisterende SCADA-systemer til én plattform for hendelsesstrømming som kan samle, sammenligne og visualisere påliteligheten til utstyret. Den samme plattformen gjør det også mulig for Anglian Water å teste ut ulike sensorteknologier og enkelt sammenligne påliteligheten og nøyaktigheten til de forskjellige sensorene som testes.

hvordan-infotiles-plattformen-arbeider-2022
Slik fungerer den digitale plattformen InfoTiles

InfoTilesStyrken til Anglian Water ligger i evnen til å visualisere og modellere prosessdata ved hjelp av maskinlæring for å vise sannsynligheten for kritiske feil i avløpsvannbehandlingen, for eksempel potensielle driftsstanser og sammenbrudd.
Dette vil gi Anglian Water, et av Storbritannias største vannverk, muligheten til å forutse, oppdage og løse potensielle problemer. Ved å kontinuerlig vurdere anleggets tilstand og effektivitet kan vedlikeholdsteamene settes inn mye mer effektivt.

De to selskapene ble brakt sammen gjennom WaterStart, en USA-basert medlemsplattform som har som mål å fjerne felles barrierer for å ta i bruk innovativ teknologi, og som kobler forsyningsselskaper og kommuner sammen med løsningsleverandører over hele verden.

"Vi er så stolte over å være involvert i dette pilotprogrammet, som vil forandre måten vi håndterer vannresirkuleringsanleggene våre på", sier Adam Jessop, optimaliseringsteknolog i Anglian Water. "Samarbeidet med internasjonale selskaper gjennom WaterStart har hjulpet teamet med å jobbe i høyt tempo for å finne løsninger og måter å forbedre tjenestene på."

Det overordnede målet med samarbeidet er å øke synligheten i driften, skape mer informerte beslutninger og forstå hvor og hvordan man skal prioritere vedlikeholdet av vannforsyningsselskapets anlegg.
Adam Wood, produktsjef i InfoTiles , sier: "Våre nordiske kunder bruker InfoTiles til å veilede vedlikeholdsbeslutningene sine med sanntidsdata. Teamet vårt gleder seg til å samarbeide med teknikerne og analytikerne hos Anglian Water for å skreddersy InfoTiles -plattformen slik at det blir mulig med bedre, datadrevet vedlikehold hos dette store britiske vannverket."

Nathan Allen, administrerende direktør i WaterStart, sier: "InfoTiles har bevist at teknologien fungerer i Norden, og WaterStart er begeistret over å kunne støtte selskapets ekspansjon til det britiske markedet. Effektiv datahåndtering er en global utfordring for vannforsyningsselskaper, og det er spennende å se resultatene av pilotprosjektet, ettersom teknologien forventes å være skalerbar blant vår globale medlemsbase."

Om InfoTiles

InfoTilesDen innovative digitale analyseplattformen dekker hele vannverdikjeden, og forenkler og automatiserer de kjedelige trinnene med å konsolidere data og bruke sanntidsanalyser og maskinlæring i vannforvaltningen.

InfoTiles tilbyr programvare som kombinerer og beriker data fra ulike siloer - inkludert eldre vannforsyningssystemer. Når dataene suppleres med offentlige data, får vannverk ny innsikt og kan ta bærekraftige beslutninger basert på fakta, noe som fører til bærekraftig vannbruk i lokalsamfunnene.

Aldrende infrastruktur, utilstrekkelige investeringer og et klima i endring bidrar alle til en ikke-bærekraftig vannbruk og -forsyning globalt. Data kan bidra til å løse disse utfordringene på en sammenhengende og helhetlig måte som er formålstjenlig for beslutningstakerne.

Om Anglian Water

Anglian Water leverer drikkevann til 4,3 millioner kunder i Øst-England og samler inn og behandler brukt vann fra over 6 millioner mennesker. De opererer innenfor den største geografiske regionen i England og Wales.

Selskapets etos er "Love Every Drop", og de oppdager stadig nye måter å ligge i forkant av en verden i endring på, ved å planlegge for fremtiden og utforske nye ideer for å møte kundenes individuelle behov i dag og i morgen. For mer informasjon, besøk anglianwater.co.uk

Om WaterStart

WaterStart er en klynge av globale ledere innen implementering av vanninnovasjon. De utnytter de strategiske ressursene og ekspertisen i nettverket for å evaluere og demonstrere resultatene av vanninnovasjon.

Som en kanal for innovasjon bidrar WaterStart til at nye løsninger på reelle utfordringer som vannforvaltningsorganer og storforbrukere står overfor, blir tatt i bruk raskere. For mer informasjon, besøk waterstart.com.

Del dette innlegget
Nyheter