Artikler
Anglian Water utvider utprøving av transformativ AI-teknologi

Anglian Water utvider utprøving av transformativ AI-teknologi

Av
InfoTiles
Publisert på
-
30. november 2023
Nyheter
Del dette innlegget

Etter å ha gjennomført en vellykket pilot med Anglian Water, er det norske digitale analyseselskapet InfoTiles nå i gang med et utvidet proof of concept-program.

Det pågående samarbeidet med det britiske kraftselskapet vil bruke selskapets programvare basert på kunstig intelligens (AI) til å administrere rundt 317 biofiltre, pumper og ventiler, og vil bli utvidet fra 24 til 100 anlegg.

Det fortsatte partnerskapet etablerer ambisjonen om at Anglian Water skal kunne gå mot full integrering av InfoTiles -teknologien for å forbedre den daglige driftssynligheten.

Selv om proof-of-concept-programmet fortsatt er i ferd med å bevise fordelene med løsningen, vil full integrasjon gi bedre beslutningsgrunnlag for forvaltning av anlegg og gi ytterligere forståelse for vedlikeholdsprioritering av vannresirkuleringsanlegg.

Omtrent 483 datapunkter vil bli målt på tvers av alle anleggene som inngår i oppskaleringsprosjektet. Vannresirkuleringssentrene vil bli valgt ut på grunnlag av gjeldende modellforutsigelser og deres evne til å sende relevante anleggsdata til programvaren InfoTiles .

I tillegg varierer mange av anleggene når det gjelder systemdesign og skala, noe som viser at InfoTiles er effektivt på tvers av ulike geografiske steder i Anglian Waters region.

Pilotomfang

Den første 12-måneders pilotversjonen av programvaren InfoTilesovervåket de roterende armene på 76 biofiltre på 24 anlegg over en periode på seks måneder, for å vurdere om de roterte når det var behov for det. Den målte også slamteppets nivå i de siste sedimenteringstankene for å overvåke optimale intervaller for effektiv drift.

Dataene ble samlet inn gjennom en blanding av nye og eksisterende sensorer via SCADA-systemer (Supervisory Control & Data Acquisition Control). Dette ble kombinert med strømningshastigheter og offentlig tilgjengelige værdata, slik at man fikk en rikholdig kontekstuell oversikt over hva som skjedde ved Anglians vannresirkuleringsanlegg i sanntid.

I tillegg kombinerte InfoTiles Anglian Waters eksisterende SCADA-systemer til én hendelsesstrømmingsplattform som samlet, sammenlignet og visualiserte påliteligheten til utstyret.

Styrken til InfoTiles -plattformen er evnen til å visualisere og modellere prosessdata ved hjelp av maskinlæring, for å vise sannsynligheten for kritiske feil i avløpsvannbehandlingen, for eksempel potensielle driftsstanser og sammenbrudd.

Når den er fullt integrert, vil Anglian Water enkelt kunne teste og sammenligne ulike sensorteknologier med tanke på pålitelighet og nøyaktighet.

I den innledende pilotfasen ble 14 maskinlæringsmodeller brukt til å identifisere avvik i biofilteret og avgjøre om det var fare for svikt eller nedbremsing. Fire modeller ble valgt ut og videreutviklet på grunn av deres skalerbarhet.

Proaktiv feilsøking

Som et resultat av pilotprosjektet og det utvidede konseptbeviset kan Anglian Water, et av Storbritannias største vannverk, sette ambisjonene sine til å forutse, oppdage og løse potensielle problemer. Ved å kontinuerlig vurdere anleggets tilstand og effektivitet kan vedlikeholdsteamene settes inn mye mer effektivt i fremtiden.

Adam Wood, produktsjef hos InfoTiles , sier: "Samarbeidet med driftsteamet hos Anglian Water har gitt oss viktige tilbakemeldinger for å forbedre plattformen vår og dens evne til å gi driftsteamene nyttig innsikt. En viktig læring har vært utviklingen av metoder for å utnytte de dataene kundene våre allerede har tilgjengelig, noe som er viktig når man vurderer relevansen for anlegg som er i bruk i hele Storbritannia."

Den første utprøvingen har vist lovende tegn på at teknologien er gjennomførbar for Anglian Water, og dataanalysen har allerede gitt bedre innsikt. Dette skyldes at InfoTiles -teknologien ved full driftskapasitet kan redusere antallet aktive alarmer ved å varsle operatørene om problemer før de utvikler seg til kritiske nødsituasjoner.

Anglians hovedmål med samarbeidet er å bruke InfoTiles for å redusere risikoen for svikt i biofiltrene og dermed øke innsatsen for å forhindre alvorlige forurensningshendelser fra vannresirkuleringsanleggene. Et annet mål er å optimalisere bruken av driftsressursene ved å redusere antall utrykninger på kvelder og i helger, og å gjøre det mulig å ta faktabaserte vedlikeholdsbeslutninger og planlegge fremover.

Overgang til implementering

I løpet av oppskaleringsfasen de neste 12 månedene vil InfoTiles samarbeide med Anglian Water-ansatte for å tilpasse de forebyggende vedlikeholdsprosessene ytterligere, og ansette interne dataforskere for å overføre kunnskap om brukerplattformen InfoTiles og dataanalyse.

Pilotprogrammets suksess viser ikke bare at InfoTiles -teknologien er gjennomførbar, men også at det er verdifullt for vannverk å samarbeide med oppstartsbedrifter og teknologiselskaper for å finne løsninger på de mest presserende problemene i sektoren.

InfoTiles har en etablert resultatdrevet og iterativ metode som tar utgangspunkt i en helhetlig tilnærming og samarbeider tett med partnere fra den innledende kartleggingsperioden til full implementering av teknologien, som kan ta alt fra seks til 18 måneder, noe som sikrer robuste tester og langsiktige resultater.

Innføring av innovasjon

De to selskapene ble brakt sammen gjennom WaterStart, en USA-basert medlemsplattform som har som mål å fjerne felles barrierer for bruk av innovativ teknologi, og som kobler forsyningsselskaper og kommuner sammen med leverandører av løsninger over hele verden.

"Anglian Water er stolt over å være en del av det vellykkede pilotprogrammet, som vil forandre måten vi håndterer vannresirkuleringsanleggene våre på", sier Mark Stirling i Anglian Water. "Samarbeidet med internasjonale selskaper gjennom WaterStart har hjulpet teamet med å jobbe i høyt tempo for å finne og integrere løsninger som kan forbedre tjenestene vi leverer."

Nathan Allen, administrerende direktør i WaterStart, sier: "InfoTiles har bevist at teknologien er gjennomførbar med Anglian Water, og WaterStart er begeistret over å kunne støtte selskapets fortsatte ekspansjon i den britiske vannsektoren. Effektiv datahåndtering er en global utfordring for vannforsyningsselskaper, og det er spennende å se resultatene av pilotprosjektet og skalerbarheten blant våre globale medlemmer."

Del dette innlegget
Nyheter